Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Trägården nominerad till Bopriset

AIX är nominerade till Bopriset – till minne av Josef Frank, för projektet Trägården. Det är ett litet bostadskvarter i Duved projekterat på uppdrag av fastighetsbolaget Årehus AB. Bopriset är instiftat av Boinstitutet och delas ut med stöd av Svenskt Tenn med syftet att sprida goda exempel och belöna initiativ som bidrar till ett attraktivt bostadsbyggande med kvalitet – för alla.

Motiveringen lyder: ”Innovativt integrations- och instegsboende: träkonstruktion i 4 våningar med små smarta lägenheter, loftgångar som samspelar med innergård ger goda förutsättningar för sociala kontakter, även butikslokalerna i det öppna bottenplanet ger chanser för det sociala livet att spira.”

Vi tycker förstås att det är väldigt roligt att Trägården blir uppmärksammat för sin kreativa och rationella arkitektur. Byggnaden är ett pilotprojekt för en serie nya kvarter längs med Duveds bygata. Med ekonomiskt tillgängliga lägenheter i byggnader som erbjuder stadsbyggnadsmässiga kvalitéer vill Årehus förbättra förutsättningarna för integration, demokrati, tillgänglighet, service och hållbar handel.

I november koras vinnaren i samband med ett seminarium på Nationalmuseum i Stockholm. Vi håller såklart tummarna!

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.