Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

P-huset Ekorren väcker fortsatt stort intresse

Parkeringshuset Ekorren i Skellefteå uppfördes 2009 men väcker fortfarande stor uppmärksamhet både nationellt och internationellt eftersom parkeringsvåningarna är helt konstruerade i trä.

I september visades projektet för Kungen när han gjorde ett besök med fokus på hållbart byggande. Idag visas projektet av Svenskt Trä och European Wood för en stor kinesisk statlig delegation som vill lära sig mer om industriellt träbyggande. AIX har medverkat i kunskapsutbytet med MOHURD i Kina sedan 2010. I november kommer projektet turnera med en utställning om hållbart byggande i Danmark.

Byggnaden har fyra plan i trä ovan jord, varav ett i gatuplan för butik och kontor och tre plan är parkeringshus. Husets stomme, bjälklag, ytterväggar och hisschakt är byggt med limträbalkar och korslaminerat trä. P-huset blev K-märkt 2014.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.