Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Visselblåsning

Säkerhet och integritet är av yttersta vikt för vår organisation. Genom vår visselblåsarfunktion kan du anonymt och tryggt rapportera in allvarliga oegentligheter och felaktigt agerande som rör missförhållanden, oetiska beteenden eller bryter mot lagen eller AIX Arkitekters policyer eller värderingar.

Rapporteringen kan tex handla om felaktigt agerande inom: konkurrenslagstiftning, lagar om trakasserier och likabehandling, korruption, stöld, bedrägeri, miljöbrott, immaterialrätt.

Visselblåsning ska inte användas för: förhandlingar mellan företaget och anställd, som tex löne- eller anställningsavtalsförhandlingar, kvalitetsklagomål som inte utgör felaktigt agerande, klagomål angående frågor som inte utgör fel som anges ovan, och/eller rykten eller felaktig information.

Att medvetet rapportera information som är falsk eller avsedd att skada är att missbruka visselblåsarprocessen.

Vi tar varje anmälan på stort allvar och kommer att genomföra en oberoende och grundlig utredning för att säkerställa fullständig transparens och rättvisa.

Rapporteringsalternativ

Utsedd person på AIX som tar emot Visselblåsarrapport är HR-chef, Viktoria Rydja.

  • E-post. Skicka e-post till viktoria.rydja@aix.se
  • Möte. Boka in ett möte med Viktoria Rydja genom att mejla till adressen ovan.
  • VisselblåsarplattformKlicka här för att komma till en krypterad visselblåsarplattform som hanteras av en extern leverantör. När din anmälan har skickats kommer den att hanteras av HR-chef.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.