• Westander
    • Westander

Återbruk och kreativ konceptutveckling i Westanders nya kontor

Westander är Sveriges snällaste PR-byrå och de vet hur viktig arbetsplatsen är för att bygga en gemensam kultur och attrahera de bästa medarbetarna. När de nu växt ur sina gamla lokaler vid Slussen som vi ritade åt dem 2016, har vi fått följa med på deras resa till nytt kontor vid Gullmarsplan. 

Uppdraget har varit att hjälpa dem analysera sina framtida behov, ge råd i val av nya lokaler samt att planera kontoret och vidareutveckla deras färgstarka och vänliga inredningskoncept. Återbruk har varit en kreativ motor i projektet, befintliga möbler har fått nya sammanhang och uppdaterad användning.

Vi landade gemensamt på 17:e våningen i Sthlm 01 med en 360 graders vy över hela södra Stockholm. Utsikten har ramats in av draperier som sveper in hela kontoret i en mjuk färgskala. Planlösningen är optimerad för ett aktivitetsbaserat arbetssätt där varje medarbetare ska kunna välja mellan arbetsplatser av olika karaktär beroende på arbetsuppgift.

För Westander är viktigt att erbjuda ett kundmöte utöver det vanliga. Vi tog därför fram ett koncept för en kombinerad kafé- och receptionsdisk som utgör kontorets välkomnande nav, runt vilken idéelabb, medieträningstudio samt mötesrum för utbildning är placerade. Inredningen uppmuntrar också till fysisk aktivitet – här kan mötesbord används för en pingismatch och idéer diskuteras i gungorna med utsikt över vattnet.

Vi ser fram emot att se Westander fortsätta växa i ett av Stockholms nya landmärken i affärsdistriktet som nu håller på att växa fram i Hammarby Sjöstad.