Nytt bostadskvarter i Kallhälls centrum

Kvarteret Bofinken är ett nytt bostadshus med 68 lägenheter beläget i Kallhälls centrum bara tre minuter från pendeltåg och med bekvämt gångavstånd till Mälaren och Görvälns naturreservat. Kallhäll är ett av Järfällas utpekade utvecklingscentra och omvandlas med ambitionen att bli ett attraktivt, stationsnära samhälle. Huvudidén med vårt kvarter har varit att skapa en byggnad som samspelar väl med omgivande hus, en självklar byggnad som är robust och samtidigt elegant. Fasaden är murad av tegel i en ljust melerad, gul kulör och är omsorgsfullt mönstersatt. Mönstersättningen skapar en variation av ljus och skugga och ger ett hantverksmässigt uttryck i fasaden. Den repetitiva fönstersättningen bidrar till byggnadens lugna och sakliga framtoning.

Lägenheterna är utformade för att maximalt tillvarata de bostadskvaliteter omgivningen erbjuder. Byggnaden innehåller både små, yteffektiva tvåor upp till generösa femmor där merparten av lägenheterna har ljus från flera väderstreck, rum i fil, vackra rumssamband och lägenheterna på de övre våningarna har även en strålande utsikt över Mälaren.

Alla lägenheter har tillgång till den gröna gården av natur- och kulturmark. En bevarad kulle där berg i dagen och uppvuxna tallar samsas med nyplanterad lummig växtlighet. Där kan man slå sig ner för stillsam samvaro på gemensamma uteplatser eller leka med barnen på kullens spännande lekplatser.