Kontorshus i Hammarby Sjöstad

Kontorshuset Hammarbyterrassen är placerat i Hammarby sjöstads västra del, i närhet av Värmeverket och Hammarby sjö, vilket präglat dess gestaltning. Tillsammans med det intilliggande kvarteret Skeppshandeln formas en ensemble av byggnader med fasader som samspelar med varandra och avslutar det ovala parkrummet i Södra Hammarbyhamnen. Dessa byggnader utgör också en pendang till Luma-fabriken och har hämtat inspiration därifrån. Hammarbyterrassen gick tidigare under namnet Båtturen2.

Fasadmaterialet är koppar- och rostfria stålkassetter med synliga infästningar. Koppar som fasadmaterial anspelar på material i äldre segelfartyg av trä med kopparinslag som nitar och bottenbeklädnad, ett korrosionsokänsligt material där ärgen utgjorde ett skyddande skikt. Taket är täckt av sedum, gräs och en stenlagd terrass med viss sjöglimt och utsikt i alla väderstreck. Byggnaden är projekterad för att uppfylla kriterierna för miljöcertifiering BREEAM-SE nivå Very good.

Fabege är kund och fastighetsägare. Hyresgäst är Goodbye Kansas, ett av Sveriges snabbast växande företag inom animation-, spel- och specialeffektsindustrin. Företaget ligger bland annat bakom effekter i TV-serien ”The walking dead” samt digitala visuella effekter till spel, långfilm och reklam för kunder över hela världen. Goodbye Kansas har fördubblat sin personal de senaste två åren och startat två filialer utomlands. Nu samlar de personalen i Hammarbyterrassen där de dessutom fått plats för en Motion-Capture-studio med nästan åtta meters takhöjd. Inflyttning skedde sommaren 2019.