Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
Kvarter 6, Barkarby
NYTT STADSKVARTER I BARKARBY

Veddesta, kv 6

Vid det strategiskt intressanta läget intill den nya kollektivtrafiknoden i den framväxande Veddestaden ritar vi 9.500 kvm bostäder och förskola i Barkarby.

Kvarter 6 blir med sitt läge vid parken och granne med en av Stockholmsregionens nya knutpunkter en viktig del av framtidens Barkarby; en levande och blandad stadsmiljö där hotell, kontor, handel, samhällsservice och bostäder samsas med riklig grönska.

Kvarter 6, Barkarby

Mellan stad och park

Kvarteret ligger placerat i brytpunkten mellan stad och park vilket är anledningen till att gestaltningens huvudidé utgått från syntesen mellan det urbana och det naturnära boendet. Stadens intensitet, myller och puls vävs ihop med den gröna växligheten i parken, på balkongerna och takterrasserna. Det blir en välgörande paus i en rik och attraktiv stads- och boendemiljö.

Kvarter 6, Barkarby

Sockelvåningen blir öppen, varierad och inbjudande med generösa glaspartier i hörnlokalerna. I sockelvåningen finns också unika bostads- och radhusentréer med indrag och plats för sittplatser och växtlighet där emellan.

Kvarter 6, Barkarby
Parkvy. Illustration: AIX.
Kvarter 6, Barkarby
Fasadutsnitt hörnhus. Illustration: AIX.
Kvarter 6, Barkarby
Fasadutsnitt stadsgata. Illustration: AIX.
Kvarter 6, Barkarby
Vy av stadsgata mot park. Illustration: AIX.

KONTAKTPERSON

Jesper Engström

Jesper Engström

Arkitekt SAR/MSA
Partner och Kreativ ledare för Stadsutveckling & Bostäder

Relaterade projekt

Relaterat innehåll

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.