Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
Telefonplanshallen
NY IDROTTSHALL VID VÄSTBERGA IP

Telefonplanshallen

I stadsdelen Västberga i Stockholm ska en ny idrottshall ersätta den befintliga vid Västbergaskolan, belägen i anslutning till idrottsplatsen.

Den förra mindre hallen med två omklädningsrum räckte inte till för att möta kraven på tillgänglighet och antal nyttjare. Nybyggnaden får fullstora invändiga planmått och åtta omklädningsrum, fyra för inomhusidrott och fyra för fotboll eller friidrott.

Telefonplanshallen
Foto: Antonius van Arkel

På grund av det trånga utrymmet på tomten blir verksamheten fördelad på två plan, som förbinds med hiss och trappor. Huvudentrén från idrottsplatsen mynnar i en hall med cafeteria. Härifrån når man hiss, expedition, omklädningsrum och tekniska utrymmen. Entréer för gods och miljörum vetter mot Klensmedsvägen. En trappa i entrérummet leder till idrottshallen på plan 2.

Telefonplanshallen
Foto: Antonius van Arkel

Läktargradänger och förråd kantar idrottshallens spelplaner. En ridåvägg kan skilja av lokalen i två delar.

Läget vid idrottsplatsen, placerad nära tunnelbana och bussar ger goda förutsättningar för att hallen används av föreningslivet kvällar och helger.

Telefonplanshallen

Konstnärlig utsmyckning

Telefonplanshallen har fått en konstnärlig gestaltning på den västra fasaden där konstnärsduon Cecilia Aaro och Matilda Fahlsten har utgått från byggnadens arkitektur och skapat ett mönster som förmedlar känslan av kraft och rörelse.

Telefonplanshallen

Fasaderna är utförda i tegel liknande skolans i bottenvåningen, träribbor och polykarbonat i de övre delarna. Stomme av limträ och betong.

Byggnaden är projekterad för Miljöbyggnad, Silver.

KONTAKTPERSONER

Silvia las Heras

Silvia Las Heras

Arkitekt SAR/MSA, COAM
Marknadsansvarig – Offentliga & Kommersiella byggnader och Inredning

Relaterade projekt

Relaterat innehåll

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.