Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
Södra värtan, Kv N1
BOSTÄDER FÖR SENIORGÅRDEN

Södra Värtan, kv N1

Efter ett parallellt uppdrag för Seniorgården har vi fått förtroendet att vidareutveckla kvarter N1 i Södra Värtan. Kvarteret ligger nära en av Stockholms mest livaktiga hamnar, en mycket inspirerande och spännande plats.

Vi har eftersträvat arkitektonisk variation inom kvarteret och gestaltat volymerna med olika uttryck. Husen har varierade fasadmaterial med tegel, puts och plåt och bearbetade detaljer.

Gemensamt för de tre husen är ljusa kulörer med gröna inslag. Det gröna är en sammanhållande idé om tak-, fasad- och markgrönska för att skapa trevnad, vackra miljöer och bidra till att stärka den biologiska mångfalden. En stor takterrass för social samvaro samt en gemensamhetslokal i utmärkt läge är två viktiga delar i en ambition om att skapa miljöer som bidrar till ökat välbefinnande.

Södra värtan, Kv N1
Illustration: AIX

En formmässig brokighet ger orienterbarhet och skapar hemkänsla och vi har aktivt arbetat med den levande lokalgatan som målbild. Genom ett gaturum med många entréer, täta sittplatser, träd och växtlighet skapas den levande staden.

Södra Värtan blir en ny entré till Stockholm från sjösidan och en viktig pusselbit i det nya området Norra Djurgårdsstaden intill Värtan och Frihamnen. Här planeras en levande och varierad stadsdel med bostäder och arbetsplatser för 10 000 människor. Stort fokus ligger på hållbarhet med målet att bli världens första klimatpositiva stadsdel. Vi arbetar även med stadsutvecklingen i nära samarbete med Stadsbyggnadskontoret samt Bonnier Fastigheters 25 våningar höga landmärke längst ut på piren.

KONTAKTPERSON

Lisa Wikström

Lisa Wikström

Arkitekt SAR/MSA
Partner, vvd

Relaterade projekt

Relaterat innehåll

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.