Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
Modernerisering av Lärandemiljöer på Lidingö

Rudboda skola

Där det tidigare stod en skola från 70-talet står nu nya Rudboda skola. Med klassiska volymer omfamnas skolgården och skänker utblickar över skogen och ängarna.

Lidingö stad har satsat på en kvalitativ skola med höga miljömål, generösa lokaler för eleverna och en ny stor idrottssal som även kan användas av föreningslivet.

Skolan som rymmer 450 elever från klass F till 6 organiseras kring ett öppet, centralt placerat atrium som är skolans hjärta. Atriet är skolans samlande rum och mötesplats. Med sina gallerier kopplas bibliotek, huvudentré och matsal samman. Byggnaden har en samtida arkitektur som andas både innovation och kontinuitet.

AIX inredningsarkitekter presenterade redan i ett tidigt skede ett kulör-och materialkoncept som sedan har arbetats in i ytskikt och fast inredning.

Element från naturtomten har stått som kulörinspiration och fasadens formtema följer med in i byggnaden. Målsättningen har varit att skapa en nutida, klassisk, harmonisk och tydlig interiör.

Exteriör

Byggnadens exteriör är utformad efter principen att hitta en vacker, varierad enkelhet. Fasaden är i kalkstensvit betong med ingjutet gult tegel som slingrar sig likt en väv runt huset.

Invigning och husbok

På måndagen den 18 augusti 2014 invigdes Rudbodaskolan på Lidingö med tal, uppträdanden, bandklippning och ballongsmällning. I anslutning till invigningen fick eleverna en husbok om skolan, ”Rudboda skola från A till Ö”, som vi medverkat i tillsammans med verksamheten och Lidingö stad. Boken beskriver ur alla tänkbara synvinklar hur en skola blir till.

Skolan har uppnått Miljöbyggnad Guld och nominerades 2014 till Lidingö Stadsmiljöpris.

  Kontakt Arkitektur

  Jesper Engström

  Jesper Engström

  Arkitekt SAR/MSA
  Partner och Kreativ ledare för Stadsutveckling & Bostäder

  Kontakt Inredningsarkitektur

  Lena Lynch

  Lena Lynch

  Arkitekt SIR/MSA

  Relaterade projekt

  Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.