Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
Kv Bofinken
Nytt bostadskvarter i Kallhälls centrum

Kv Bofinken

Kvarteret Bofinken är ett nytt bostadshus med 68 lägenheter beläget i Kallhälls centrum bara tre minuter från pendeltåg och med bekvämt gångavstånd till Mälaren och Görvälns naturreservat.

Kallhäll är ett av Järfällas utpekade utvecklingscentra och omvandlas med ambitionen att bli ett attraktivt, stationsnära samhälle. Huvudidén med vårt kvarter har varit att skapa en byggnad som samspelar väl med omgivande hus, en självklar byggnad som är robust och samtidigt elegant. Fasaden är murad av tegel i en ljust melerad, gul kulör och är omsorgsfullt mönstersatt. Mönstersättningen skapar en variation av ljus och skugga och ger ett hantverksmässigt uttryck i fasaden. Den repetitiva fönstersättningen bidrar till byggnadens lugna och sakliga framtoning.

Kv Bofinken

Lägenheterna är utformade för att maximalt tillvarata de bostadskvaliteter omgivningen erbjuder.

Kv Bofinken

Byggnaden innehåller både små, yteffektiva tvåor upp till generösa femmor där merparten av lägenheterna har ljus från flera väderstreck, rum i fil, vackra rumssamband och lägenheterna på de övre våningarna har även en strålande utsikt över Mälaren.

Kv Bofinken

Alla lägenheter har tillgång till den gröna gården av natur- och kulturmark. En bevarad kulle där berg i dagen och uppvuxna tallar samsas med nyplanterad lummig växtlighet. Där kan man slå sig ner för stillsam samvaro på gemensamma uteplatser eller leka med barnen på kullens spännande lekplatser.

Kv Bofinken
Kv Bofinken

Kontaktperson

Jesper Engström

Jesper Engström

Arkitekt SAR/MSA
Partner och Kreativ ledare för Stadsutveckling & Bostäder

Relaterade projekt

Relaterat innehåll

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.