Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
Helsingborgs stadsteater
Om- och tillbyggnad samt modernisering av teatertekniska system

Helsingborgs stadsteater

Ombyggnad

Vi har projekterat om- och tillbyggnad av Helsingborgs stadsteater och modernisering av stora scenens teatertekniska system.

Helsingborg Stadsteater byggdes på 1970-talet. 2002 anlitades vi för att inventera Stora scenens scentekniska system och för att föreslå nödvändiga ombyggnadsåtgärder. Vi har även projekterat ombyggnad av kostymavdelningen, sminkavdelningen, marknadsföringsavdelningen, Stora scenens foajé och Lillans entré och teaterns reception.

Under sommaren 2007 byggdes scenhuset om invändigt och nya gallerier installerades samt att det ursprungliga lyftsystemet ersattes med ett modernt. Vi har även projekterat ombyggnad av kostymförrådet till två repetitionssalar.

Helsingborgs stadsteater, Lillan

“Lillan”

2009 projekterade vi en omgestaltning av studioscenen ”Lillan” med tillhörande publika utrymmen. Detta förde med sig förändringar i stora delar av hela teatern eftersom så många angränsande funktioner och rum berördes.

Helsingborgs stadsteater, Lillan

Den nya salongen har förstorats och rymmer nu ca 170 personer. Ny teaterteknik gör det möjligt att snabbt iordningsställa olika spelplatser som proscenieteater, gatuteater och mittemot-teater.

Kontaktperson

Torsten Nobling

Torsten Nobling

Arkitekt SAR/MSA
Theatre consultant MSTC

Relaterade projekt

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.