Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
KONTORSHUS I HAMMARBY SJÖSTAD

Hammarbyterrassen

Kontorshuset Hammarbyterrassen är placerat i Hammarby sjöstads västra del, i närhet av Värmeverket och Hammarby sjö, vilket präglat dess gestaltning.

Tillsammans med det intilliggande kvarteret Skeppshandeln formas en ensemble av byggnader med fasader som samspelar med varandra och avslutar det ovala parkrummet i Södra Hammarbyhamnen. Dessa byggnader utgör också en pendang till Luma-fabriken och har hämtat inspiration därifrån.

Ärgande fasad

Fasadmaterialet är koppar- och rostfria stålkassetter med synliga infästningar. Koppar som fasadmaterial anspelar på material i äldre segelfartyg av trä med kopparinslag som nitar och bottenbeklädnad, ett korrosionsokänsligt material där ärgen utgjorde ett skyddande skikt.

Hammarbyterrassen
Foto: Lasse Olsson

Grönt tak

Taket är täckt av sedum, gräs och en stenlagd terrass med viss sjöglimt och utsikt i alla väderstreck. Byggnaden är projekterad för att uppfylla kriterierna för miljöcertifiering BREEAM-SE nivå Very good.

Goodbye Kansas

Fabege är kund och fastighetsägare. Hyresgäst är Goodbye Kansas, ett av Sveriges snabbast växande företag inom animation-, spel- och specialeffektsindustrin.

Hammarbyterrassen

Företaget ligger bland annat bakom effekter i TV-serien ”The walking dead” samt digitala visuella effekter till spel, långfilm och reklam för kunder över hela världen.

Foto: Lasse Olsson

Motion-Capture-studio med åtta meters takhöjd

Goodbye Kansas har med Hammarbyterrassen samlat personalen i ett huvudkontor där de fått plats med en Motion-Capture-studio med nästan åtta meters takhöjd. Det var vid inflyttning den första Motion-Capture-studion i världen som byggts från scratch utan att inrymmas i en befintlig byggnadskropp. Något som präglade projektet till ett tekniskt avancerat bygge. Inflyttning skedde sommaren 2019.

KONTAKTPERSONER

Relaterade projekt

Relaterat innehåll

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.