Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
Försvarshögskolan
Upprustning av Försvarshögskolans kontor

Försvarshögskolan

AIX påbörjade under 2021 ett nytt ramavtal med Försvarshögskolan. Som ett första uppdrag har vi sett över delar av deras kontorslokaler som nyligen rustats upp och renoverats.

I nära dialog med kunden har vi arbetat fram ett formspråk med utgångspunkt i ett antal nyckelord. Vi omvandlade dessa till begrepp som utgjorde grunden för själva gestaltningen; sammanhållen, modern, omhändertagen och modig. Själva kulörkonceptet baserades på en tolkning av begreppen och resultatet bildar ett påtagligt uttryck för Försvarshögskolan.

Försvarshögskolan

Återbruk

Återbruk har varit en stor del av uppdraget. Inredningsarkitekt Annika Askerblom berättar: ”Att låta den lilla vänligheten få ta plats i bedömningen av vår närhet är hållbart. Det som redan finns kan få en oväntad möjlighet att få vara kvar om vi med mjukhet vänder blicken från kritisk till bejakande. Och visst känns glädjen, när nya kulörer och textilier får landa på dem som redan fanns med från början.”

Försvarshögskolan

Med människan som utgångspunkt

För oss handlar inredningsarkitektur om att formge rum med omtanke om alla dess delar, detaljer och skalor. Vi möter våra uppdrag med stor inlevelse och omsorg om dem som ska leva och verka där. Vi vet att väl gestaltade rum bidrar till människors välmående, stimulans och prestationer.

Ansvarig arkitekt

Annika Askerblom

Annika Askerblom

Arkitekt SAR SIR/MSA

Relaterade projekt

Relaterat innehåll

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.