Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
Flen bollhall
Ny idrottshall vid Stenhammarskolan i Flen

Flen bollhall

Nybyggnad

AIX har utformat en ny idrottshall utmed Drottninggatan i Flen, med angöring både från gatan och från Stenhammarskolans skolgård.

Byggnaden är slank och med effektiv planlösning. Entréer, omklädningsrum och teknik är placerade i den nordöstra delen och ger på så vis skolgården mesta möjliga yta. Idrottshallen fungerar även som bullerskydd mot industrierna på andra sidan vägen.

Flen bollhall

Verksamheten annonserar sig med fönsterpartier i golvnivå mot gatan och högt sittande fönster mot skolgården. Detta ger den stora salen ett vackert ljus med många utblickar.

Flen bollhall

Verksamheten är fördelad på två plan, som förbinds med hiss och trappor. Huvudentrén från vägen mynnar i en hall med cafeteria. Härifrån når man idrottshallen, kapprum, rwc och tekniska utrymmen samt rum för städmaskin.

Entréer för gods och miljörum vetter mot gaveln. Via trappor eller hiss från gatuentrén, eller direkt från skolgårdsentrén, når man omklädningsrummen på det övre planet.

Idrottshallen, som har en spelplansyta på 20 x 40 meter, kan avskiljas med en ridåvägg för separata verksamheter. Förråd för redskap och föreningsverksamhet finns vid idrottshallens kortsida. Läktargradänger är placerade utmed ena långsidan. Idrottshallen har en gles stomme med få pelare och balkar med stora spännvidder.

Kontaktperson

Klas Eriksson

Arkitekt SAR/MSA
BAS-P

Relaterade projekt

Relaterat innehåll

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.