Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
Chefakademin
Fastighet med hög kvalité gav plats åt kontor med stark karaktär

Chefakademin

Efter flera tidigare samarbeten var det dags för ett ytterligare förtroende, Chef blev Chefakademin och företaget blev större. Vi har skapat genomarbetade och hållbara kontorslokaler att utvecklas i för ett företag med ambitioner.

Chefakademin är ett av Sveriges ledande utbildnings- och utvecklingsföretag för chefer och ledare på alla nivåer. Med nytt läge i lokaler placerade i samma fastighet som Ledarna, Sveriges chefsorganisation, skapades ett klassiskt och välkomnande kontor för medarbetare, medlemmar och besökare.

Efter flera tidigare samarbeten fick vi åter förtroendet att arbeta med Chefakademins kontor. Tack vare de tidigare genomarbetade projekten där det gjorts medvetna val och inredning av god kvalité så kunde stora delar flyttas med och återbrukas, såsom de var eller med en anpassning för att kunna fungera i det nya företagets nya kontor.

Chefakademin
Chefakademin
Chefakademin

Genom det välbyggda huset med ett trapphus med fina detaljer i tegel, kolmårdsmarmor och betongglas i kraftfullt 60-tal leds vi in till ett välkomnande våningsplan. Här har vi tillfört panelväggar för att betona fastighetens karaktär, textilmattor och ursprungsarmaturer, en varierad och mättad kulörsättning vilket tillsammans anger ett tydligt anslag. Cirkulära rum skapar följsamma väggar i entrén och mötesrum och pentry in mot lokalens kärna. Material och kulörval synkades med tidigare inredning och vidrutvecklades till en ny sammanhållen helhet – en inspirerande arbetsmiljö som kombinerar estetik och funktionalitet.

Chefakademin

I lokalen ryms nu ett kontor utan fasta platser med arbetsytor för varierande behov och funktioner, från tystare till aktivare ytor, från bibliotek till tidningsredaktion. Kontoret bjuder på pausytor, mötes- och samtalsrum och pentry men även mer specifika rumsfunktioner som studios, podd- och coachingrum för utbildning och kommunikation.

Chefakademin

Projektet visar på värdet av en långsiktig relation mellan arkitekt och beställare där den interiöra identiteten kan fortsätta utvecklas när verksamheten växer. Detta skapar också bästa möjliga förutsättningar för återbruk av lös inredning, något som varit en kreativ motor i projektet. Befintliga möbler har fått nya sammanhang och uppdaterad användning, vilket såklart varit lyckat både ur ett ekonomiskt och ett hållbarhetsmässigt hänseende.

Kontaktperson

Anders Stjärna

Anders Stjärna

Inredningsarkitekt SIR/MSA

Relaterade projekt

Relaterat innehåll

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.