Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
CBR2 / p-hus Norr
Laboratorium och Parkeringshus vid Universitetssjukhuset i Linköping

CBR2 / P-hus Norr

På en trång tomt vid Universitetssjukhuset i Linköping är CBR2 / P-hus Norr inpassat. Byggnaden består av två separata funktioner – en parkeringsanläggning för sjukhuset samt ett försöksdjurslaboratorium som betjänar Linköpings universitets vetenskapliga forskning inom bl.a. beteendeforskning, tumörbiologi och utvecklingsbiologi.

Kombinationen av parkeringshus och laboratorium har ställt höga krav på såväl arkitektonisk som teknisk utformning. Huset består av underjordiska teknikutrymmen och kommunikation, inlastning, sex plan parkering med halvplansförskjutning, en våning laboratorium, en installationsvåning samt fläktrum.

Parkeringshuset består av prefabricerad betongstomme draperad med svart sträckmetall och laboratorievolymen är konstruerad av svarta infärgade sandwichelement.

CBR2 / p-hus Norr
CBR2 / p-hus Norr

Personaldelen på laboratorievåningen har organiska material med stora inslag av naturligt trä, och labdelen har oorganiska material i neutralt hållen färgskala med ljusa accenter av pistage och turkos samt kraftigt brandrött.

Kontaktperson

Odd Fries

Odd Fries

Arkitekt MSA
Marknadskoordinator – Kulturmiljö & Restaurering samt Uppsala

Relaterade projekt

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.