Hållbarhetshuset
2017.11.27

Invigningsmingel på KTH 43:25

Några av oss som arbetat med projektet hade förmånen att medverka när vårt KTH 43:25 hade invigningsmingel. Det bjöds på snittar, bubbel, trevliga tal av nöjda hyresgäster och en uppskattad rundvandring. Hyresgästerna är olika institutioner som alla arbetar med hållbarhet som fokus, varför huset fått smeknamnet Hållbarhetshuset. Det passar också bra då huset blivit klassificerat Miljöbyggnad Guld av Sweden Green Building Council.

Invändigt är huset färdigt, men utvändigt pågår markarbeten fortfarande. Den tidigare parkeringsplatsen är i färd med att omvandlas till ett välbehövligt grönt parkrum. KTH 43:25 är inkilat på en tidigare gata, och är diamantformat för att ge ett nättare intryck. Det svenska handmurade fasadteglet är valt för att anknyta till den omgivande tegelbebyggelsen men med ett samtida uttryck. Vi har ritat ett rationellt kontorshus för flexibel användning. I nuläget är det dock möblerat med cellkontor. I bottenvåningen finns ytor för speciella evenemang.