2014.01.30

Förlängt slottsarkitektuppdrag på Rosersberg

Eva Göransson har varit slottsarkitekt på Rosersbergs slott sedan 2008. Statens fastighetsverk och Ståthållarämbetet har nu utnyttjat den option om förlängning som ingick i det sexåriga kontraktet. Detta har nu förlängts med tre år och sträcker sig till 2017.

Under de sex år som gått har vi genomfört både ny- och ombyggnadsprojekt och en rad vård- och underhållsarbeten. Strategiska ombyggnader för hyresgäster, tex ombyggnad av Kavaljersflygelns hotellrum, lägenheter i Smedsbyggnaden, gymnasieskolan i Bengtsgården och Polisens hundenhet i det gamla Oxstallet. Inom det statliga byggnadsminnets område har vi ritat en ny hall för Polisens hunddressyrträning och i barockparken har vi rekonstruerat den gamla fruktträdgården och börjat plantera nya äppelträd i en första etapp.

Vi håller nu på med att förbättra den utvändiga belysningen vid slottet och till Polisen ritar vi hundrastgårdar intill dressyrhallen, enl. nya regler från Jordbruksverket. Kommande sommar ska fasader och tak putslagas, avfärgas och målas på en rad byggnader.

”Det är ett privilegium att få åka ut till slottet, tillsammans med medarbetare från AIX, och möta förvaltare och hantverkare med olika kompetenser och få arbeta i den vackra och inspirerande miljön vid Rosersberg” säger Eva.

Foto: AIX Arkitekter