Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
AIX seminarium

Kan vi bygga en bättre vardag med konst?

Välkommen till det första seminariet i en serie där AIX och gäster pratar arkitektur, stadsutveckling och kulturmiljö.

I en tid av snabb stadsutveckling där det byggda ska klara av att lösa stora samhällsutmaningar vill vi diskutera hur konst kan bidra till detta. Vilken roll kan konst spela när vi ska skapa hållbara miljöer för boende och lärande? Kan konst användas som planeringsverktyg i stadsutvecklingsprojekt? Hur kan konst påverka människors relation till det offentliga rummet? Hur skapar man ett bra samarbete mellan fastighetsägare, konstnärer och arkitekter?

Medverkande
Lena From, projektchef på Statens konstråd och ansvarig för regeringens nya satsning på konst i bostadsområden. Journalist och konstvetare med lång erfarenhet av offentlig konst. Tidigare projektchef på Stockholm konst, redaktör på tidskriften Arkitektur och journalist på Göteborgs-Posten.

Martin Wickström, konstkonsulent som driver företaget KIWI som arbetar med konstnärlig miljögestaltning för både privata företag, fastighetsägare och kommuner. Är verksam även som konstnär och ställer ut både i Sverige och internationellt.

Seminariet äger rum den 7 april kl 16-17 med mingel från 15.30. Anmäl dig genom att fylla i nedanstående formulär och klicka på skicka. Klicka på länkarna nederst för att boka evenemanget i din kalender. I direkt anslutning till seminariet är det vernissagekväll i vårt galleritäta kvarter – Stockholm Gallery District.

Välkommen!

Registrering stängd då eventet redan passerat

Datum:
DEN 7 april, 2016
Tid:
16.00 - 17.00
Plats:
AIX Arkitekter AB
Hudiksvallsgatan 8, 6 tr
Stockholm,
Övrigt:

Öl/vin/kaffe och macka från 15.30.