Varmdovallen
2011.09.09

AIX sponsrar Värmdövallen

Under 2000-talet har Värmdövallens idrottsplats och anläggning steg för steg utökats i ett nära samarbete med Värmdö Kommun, Värmdö Idrottsförening och AIX Arkitekter. Sedan starten med ”Vision Värmdövallen” har två nya konstgräsplaner, en ny grusplan, en ny byggnad med omklädningsrum och cafeteria, samt en komplett friidrottsarena med läktare projekterats.

Den 1/10 kommer den nya sporthallen att invigas, som en del i Visionen. Anmärkningsvärt är att sporthallen är en av de första i landet med en idrottsförening som beställare och byggherre. Värmdö IF har även startat ett driftsbolag, Värmdövallen AB, för att sköta anläggningen.

En projektgrupp bestående av kommunen, Värmdövallen AB, byggentreprenören Heving & Hägglund och AIX har hållit möten på byggplatsen under hela byggtiden, vilket gett stor flexibilitet i planlösningar, materialval och ekonomi.

Sporthallen har en fullstor arena för innebandy, basket och handboll. En läktare i två plan med plats för ca 450 personer och en stor servering ger goda möjligheter för större publika arrangemang. Här kan matcher, mässor, konserter och skoldanser hållas. På dagtid kan skolan disponera hallen för idrottsundervisning. I souterrängplanet finns gym och förråd, entréplanet rymmer omklädning, café och butik. I det övre planet finns kontor och konferensrum.

Som ett litet bidrag till verksamheten kommer AIX att bekosta några reklamplatser i hallen. Vi tror att projektet kommer att besökas av många blivande beställare från kommuner, föreningar och entreprenörer. Att både vara beställare och byggherre kan bli en ny modell för många föreningar runt om i landet.

Projekt Värmdövallen