2016.02.23

AIX på juryuppdrag

Två av våra medarbetare har av Sveriges arkitekter utsetts till jurymedlemmar i två olika arkitekttävlingar som avgörs under året.

Sigrid Zenger skall vara med i juryn för tävlingen om en ny högreservoar, eller vattentorn, där ambitionen är att den sedan tidigare välkända ”Svampen” från 1958 skall kompletteras med ett nytt karaktärsfullt landmärke. Den nya vattenreservoaren skall placeras i Adolfsberg i södra Örebro och målet är att den skall vara i bruk 2018.

Skellefteå kommun planerar ett nytt kulturhus med central placering i staden. Elisabet Fredriksson skall vara del av juryn i en öppen internationell arkitekturtävling där målet är ett kulturhus som skall stärka stadens attraktionskraft i sin strävan att bli 80.000 invånare till 2030. Kulturhusets kärnverksamheter ska utgöras av Västerbottenteatern, Stadsbiblioteket, Skellefteå konsthall samt MAN, Museum Anna Nordlander. Konceptet för kulturhuset inkluderar även ett hotell i 4-stjärning klass som kommer att bedriva evenemangs- och kongressverksamhet i nära samarbete med kulturhuset.