Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
Almedalen 2024

AIX i Almedalen

Deltagare från AIX, Almedalen 2024

Den 25-28 juni är det dags för årets Almedalsvecka, och vi från AIX är på plats med sju representanter: Sebastien Corbari, Helena Ekelund, Henrik Strid, Mikael Uppling, Karl von Schmalensee, Karin Löfgren och Johan Janssen.

I år vill vi tillsammans med er utforska kontorshyresmarknaden, utmaningen med lokaler som står tomma, omvandling och hur vi kan skapa effektiva arbetsplatser. Vi vill prata om konjunkturens ljusning och om hur vi står rustade för att möta behovet av nya bostäder, särskilt i storstäderna. Ett stort fokus för AIX är hur vi bygger hållbara städer, med betoning på social hållbarhet.

Karin Löfgren som är hållbarhetsansvarig på AIX kommer att delta i ett panelsamtal med temat ”Mer återbruk – mindre rivning: Alltid sant?” arrangerat av Fastighetsvärlden. En högaktuell och spännande frågeställning med ett inte alltid självklart svar. Evenemanget sker på Världshuset Lindgården på onsdagen den 26/6 kl 14.

Behovet av nationella mål, tydliga definitioner och ett uppdaterat regelverk för hållbarhet och återbruk i byggbranschen har blivit allt mer uppenbart. Vi ser fram emot att fördjupa diskussionen och verka för framväxten av en hållbar arkitektur.

Vi ses i Almedalen!

Relaterat innehåll

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.