Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Kv Poolen vinnare av Solnas stadsmiljöpris 2024

Kv Poolen, Solna simhall

Kv Poolen är belägen i Ritorp och innehåller både simhall, ritad av AIX för Solna stad, och kontor, ritat av Strategisk Arkitektur för Fabege. Nu har byggnaden tilldelats Solnas stadsmiljöpris 2024.

Motiveringen lyder ”Kvarteret Poolen är ett exempel på arkitektur av mycket hög kvalitet med både vacker volym och fina detaljer. Kvarteret kopplar till sin omgivning på ett stadsmässigt sätt. En nytänkande, tredimensionell mix skapar nya värden för staden”.
 
– Kvarteret Poolens tredimensionella fastighetsbildning är ett mycket bra exempel på hur man på nya sätt kan samverka mot ett gemensamt mål. Tegel och rundade former håller ihop byggnadens volym och möjliggör stor yta till flera användningsområden som samtidigt förskönar stadsbilden. Hatten av för det vinnande bidraget, säger Martin Eliasson, ordförande i byggnadsnämnden i Solna stad.
 
För oss på AIX är det extra roligt att projektet uppmärksammas, då vi på kommunens uppdrag och i samarbete med BOT arkitekter var med och tog fram idén om en kompakt simhall i en hybridbyggnad och även var den skulle placeras. Projekteringen var ett roligt och framgångsrikt samarbete mellan kommunen, Fabege och arkitektkontoren och byggnaden har redan fått flera utmärkelser; Årets Bygge 2023 och nomineringen till MIPIM Future Project Awards 2019!

Kontaktperson

Johan Janssen

Johan Janssen

Arkitekt SAR/MSA
Marknadskoordinator – Offentliga & Kommersiella byggnader och Inredning

Relaterade projekt

Relaterat innehåll

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.