Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
AIX nya kontor

Vi bygger om: lägesrapport januari -24

AIX kontor januari 2024

Sedan i höstas pågår arbetet för fullt med att omgestalta vårt kontor på Hudiksvallsgatan.

Vi själva leder ombyggnationen vilket är ett mycket spännande och utvecklande arbete. Här följer en kort statusuppdatering med vår kollega Fredrik Ekerhult.

Fredrik, vad är bygget inne i för fas just nu?

– Vi är mitt inne i bygget, med installationer av ny teknik och bättre energiprestanda. Den vackra stommen tas fram och nu väntar vi på att golvet ska slipas och ser fram emot målning och att de fina ekpartierna ska komma på plats.

Vilka är utmaningarna i detta skede?

– Att hinna med att få återbruksdelarna på plats i rätt skede och förstå detta nygamla byggnadsätt. Ombyggnad i ett äldre hus är alltid lite spännande och har bjudit på en och annan överraskning som kräver att man snabbt får hitta nya lösningar. Men nu rullar det på bra, med våra superduktiga byggare, TL bygg.

På vilket sätt kommer våra nya lokaler främja vårt nya arbetssätt?

– Vi får ett kreativt lab där den nya utformningen tillåter variation i arbetsdagen. Det tror vi ska främja kreativitet och bemöta behovet av olika arbetsuppgifter. Vi har också jobbat mycket med att finjustera antalet mindre arbetsrum för distansmöten, samt med att hitta lagom stora gemensamma studiorum för att skapa en bra gruppdynamik.

Under ombyggnationen huserar vi tillfälligt på plan 5 och ser med stor förväntan fram emot att kunna flytta in i vårt nya kontor en våning upp lite längre fram i vår. Håll utkik efter upplösningen: hur blev det då, när arkitekterna byggde om åt sig själva?

Relaterat innehåll

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.