Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
Ny idrottsanläggning i midsommarkransen

Startskott för Tellusborgshallen

Tellusborgshallen

Den 8 juni gick startskottet för det stora bygget av en ny anläggning med tre fullstora idrottshallar i Midsommarkransen kallad Tellusborgshallen.

Den nya idrottsanläggningen på 8 100 kvadratmeter kommer att nyttjas av både skolverksamheter och föreningsliv. Utöver idrottshallarna inrymmer anläggningen även funktioner som rörelserum, café, omklädningsrum och personalutrymmen. Nystad är byggherren som bygger och utvecklar anläggningen. Byggnaden får en tydlig miljöprofil – med både sedum och solcellsanläggning på taket – och kommer certifieras enligt Miljöbyggnad.

Tack vare det goda samarbetet med Stadsbyggnadskontorets planavdelning, Exploateringskontoret och Nystad lyckades vi tillsammans få igenom hela detaljplanen på rekordtid. Det känns väldigt roligt att få arbeta med så dedikerade beställare, säger Klas Eriksson som är ansvarig arkitekt hos AIX.

Tellusborgshallen

AIX har ritat idrottshallarna och gjort underlag till den detaljplan som togs fram för området. Underlaget inkluderade även barnkonsekvensanalys och antikvarisk konsekvensanalys samt förfrågningsunderlag åt byggherren Nystad Stadsutveckling AB. Just nu gör vi bygghandlingar åt Veidekke och arbetar nära hyresgästen Stockholms stads idrottsförvaltning för ett lyckat resultat.

Inflyttning planeras till hösten 2024.

Illustrationer: TMRW.

Vid startskottet hölls invigningstal av Jan Valeskog, stadsbyggnads- och idrottsborgarråd i Stockholm stad. Även representanter för Nystad, Veidekke och Idrottsförvaltningen var på plats.

Det här kommer bli Stockholms finaste idrottsanläggning och den är framförallt till för stadens barn och ungdomar.

Niklas Skerfving, projektchef på Nystad, i ett pressmeddelande.

Kontaktperson

Klas Eriksson

Arkitekt SAR/MSA
BAS-P

Relaterade projekt

Relaterat innehåll

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.