Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

AIX i Almedalen

Almedalenresenärer

Den 27 juni till den 1 juli är det dags för årets Almedalsvecka. Vi är på plats med sex representanter från AIX, Helena Ekelund, Sebastien Corbari, Mikael Uppling, Erik Torvén, Karl von Schmalensee och Katja Hillström.

I år vill vi bland annat prata om generella detaljplaner, som vi tycker är ett mycket aktuellt område. Nyligen deltog vår vd Erik Torvén i en intervju med fokus på detta. Flexiblare detaljplaner är först och främst en hållbarhetsfördel. Som det är nu är vi många gånger fast i detaljplaner som tvingar oss att använda dem på ett föråldrat sätt. Vi behöver förlänga byggnadernas livslängd för att spara resurser och kunna bygga hållbara, blandade och långsiktiga städer.

De nya husen vi ritar behöver kunna tåla att förändras över tid. Det innebär ett långsiktigt hållbarhetstänk. Vi måste ha i åtanke att inte bara bygga för här-och-nu utan även för kommande generationer.

Erik Torvén, vd AIX

Vi hoppas även på att få fortsätta och fördjupa intressanta diskussioner från förra året om hållbarhet och återbruk i byggbranschen. Behovet av nationella mål och definitioner samt ett reviderat regelverk har sedan dess blivit allt påtagligare för att få riktig bredd i utvecklingsarbetet.

Vi ses i Almedalen!

Relaterat innehåll

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.