Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
AIX tävlar

Årets Stockholmsbyggnad

Kabelverket

Stockholms stads tävling Årets Stockholmsbyggnad anordnas i år för fjortonde gången. Tio finalister har valts ut av en jury som utgått från projektens arkitektur, hållbarhet, innovation och betydelse för Stockholm. Nu ges allmänheten möjlighet att rösta på den byggnad som de gillar allra bäst.

Vi gläder oss åt att Kabelverket är en av de tio finalisterna.

Det höga huset med vinklad fasad och terrasser formar ett höghus med en egen karaktär. Väl bearbetade fasader i kombination med originell fönsterindelning bidrar till byggnadernas identitet. De tre byggnaderna landar fint på marken i en väl omhändertagen utemiljö.

Juryns kommentar om Kabelverket

Omröstningen har startat och pågår fram till den 25 maj. Vinnaren presenteras den 7 juni.

Foto (beskuret): Michael Perlmutter.

Relaterade projekt

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.