Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
Klimatberäkningar som möjliggörare för klimatomställningen

Swedish Architects Declare: nätverksträff hos AIX

För tre år sedan lanserades Sveriges Architects Declare. Idag är vi över 300 arkitektföretag som skrivit under. AIX är med i styrgruppen och vi är väldigt glada att så många är med på tåget.

För att öka takten i klimatomställningen och inspireras av varandra arrangerar Sveriges Architects Declare en rad seminarium om arkitektur för klimatet.

Den 15 november är det dags för den andra nätverksträffen som sker samtidigt över länk och på plats i Göteborg, Malmö och Stockholm. Vi på AIX har äran att vara värdar i Stockholm tillsammans med LAND och Urbio. Denna gång med rubriken “Klimatberäkningar som möjliggörare för klimatomställningen”.

För att minska klimatavtrycket av vår arkitektur och ge goda argument för klimatsmarta lösningar behöver vi kunna påvisa effekt. Till detta använder vi olika typer av verktyg för klimatberäkning. För byggnader finns standarder och metoder framtagna, men i övriga typer av projekt utvecklar vi och testar oss fram. Vi kommer därför både att få se verktyg under utveckling och vedertagna metoder.

Vi kommer berätta varför vi räknar, antaganden och resultat i tre olika projekt från stadsbyggnad, via landskap till husbyggnad.

Även denna gång kommer vi få en kort utblick över vad som sker i Architects Declares nätverk runt om i världen. Vår gäst denna gång är Martha Lewis, Head of Materials, Henning Larsen som kommer att berätta om arbetet inom Architects Declare Danmark.

Seminariet sker simultant i Malmö, Göteborg och Stockholm med en talare i varje stad och möjlighet att delta online samt att nätverka på respektive plats. Efter seminariet fortsätter diskussionen och minglet på plats i respektive stad.

Varmt välkommen!

Kontaktperson

Karin Löfgren

Karin Löfgren

Ph.D Arkitekt SAR/MSA
Hållbarhetsansvarig

Relaterat innehåll

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.