Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
Hållbarhet

AIX går med i Uppsala klimatprotokoll

Som ett led i vårt dedikerade hållbarhetsarbete har vi nu skrivit under Uppsala klimatprotokoll, ett lokalt nätverk bestående av företag, offentliga verksamheter, universitet och föreningar som samverkar och inspirerar varandra för att öka takten i klimatomställningen.

Nätverket samlar en bredd av medlemmar bakom samma mål – att sänka utsläppen i linje med vad Parisavtalet kräver för att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader.

Det finns bara ett sätt att nå resultat i klimatarbetet och det är att vi alla arbetar tillsammans och delar kunskap. Vi har sett att det går att bygga nya hållbara affärsmodeller om vi blir tillräckligt många som rör oss i samma riktning. Uppsala klimatprotokoll har dessa förutsättningar med stort engagemang och bredd bland aktörer. Vi hoppas kunna bidra med våra erfarenheter av att gestalta för klimatet, säger Karin Löfgren, arkitekt och trä- och hållbarhetsstrateg på AIX.

Vi har ett stort engagemang för samarbeten och kunskapsutbyten, både internt för att sprida kunskap mellan projekt och externt så att våra kunder alltid får tillgång till relevant erfarenhet inom sina specifika projekt. Förutom Uppsala klimatprotokoll arbetar vi även aktivt inom Sweden Green Building Council (SGBC), Lokal Färdplan Malmö 2030 (LFM30), Färdplan 2045 Sveriges byggindustrier (Fossilfritt Sverige), TränätverkA, Föreningen Trästad, Architect Declare och Centrum för cirkulärt byggande (CCBuild).

Att ingå i Uppsala klimatprotokoll är en självklar del för AIX etablering i staden, vi kan med vår kompetens och det kunskapsutbyte som sker inom nätverket bidra till en positiv hållbar stadsutveckling, säger Sofia Smedegård, Kreativ ledare för AIX kontor i Uppsala.

Klicka här för att läsa mer om AIX hållbarhetsstrategi

Vill du veta mer? Kontakta oss gärna!

Karin Löfgren

Karin Löfgren

Ph.D Arkitekt SAR/MSA
Hållbarhetsansvarig

Sofia Smedegård

Arkitekt SAR/MSA
Kontorsansvarig Uppsala. Sakkunnig av tillgänglighet – TIL 2

Relaterat innehåll

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.