Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
Festivaldags

AIX på Open House

Fredagen den 30/9 till söndagen den 2/10 är det dags för Open House – en festival där allmänheten bjuds in till gratis guidade visningar av unika och spännande byggnader och platser i Stockholm. Där kommer du bland annat kunna besöka fina Järvabadet och prata med några av våra duktiga arkitekter.

Open House Stockholm syftar till att involvera allmänheten i stadens utveckling och stimulera intresset för arkitektur och samhällsbyggande. Festivalen är gratis och öppen för alla. En viktig funktion tycker vi och är därför även sponsor till evenemanget.

Järvabadet har ritats på uppdrag av Stockholms stad och stod klart sommaren 2020. Eftersom Järvafältet är ett kulturreservat har stor vikt lagts på att skapa en arkitektur som i skala och form på ett naturligt sätt inordnar sig i miljön. Samtidigt har byggnaden fått en mer offentlig karaktär som tydligt urskiljer sig från omgivande gårdsbebyggelse i fråga om bland annat materialitet.

Badet innehåller två övningsbassänger, en simbassäng samt en barnplaskdel. Utöver detta finns omklädningsrum, lokaler för personal, teknikbyggnader och en kiosk (kiosken är dock stängd under Open House eftersom badet är stängt för sommaren).

Järvabadet visas på fredagen den 30/9 kl 15 och 17 samt på lördagen den 1/10 kl 13 av Lars Johansson och Robert Petrén. Välkommen!

Relaterade projekt

Relaterat innehåll

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.