Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Arbetsplatsen efter pandemin

Westander nyhet

Pandemin har accelererat vår digitala omställning och vi på AIX kan tillsammans med våra kunder konstatera att vi har lärt oss mycket. Till exempel har vi sett att det går utmärkt att arbeta hemifrån i perioder men att kontoret är avgörande för att bygga en företagskultur och en gemenskap. Kreativa processer förbättras när vi träffas fysiskt och för lärande organisationer behöver kontoret vara en bas för att skapa kunskapsutbyte mellan medarbetarna.

Att tänka på vid anpassningen av kontoret:
  • Låt värderingarna vara vägledande i gestaltningen
  • Hitta företagets unika profil, det underlättar återbruk
  • Låt det ta tid och involvera medarbetarna

Ett väl gestaltat kontor kan bland annat vara ett viktigt verktyg för att utveckla önskade arbetssätt och en strategi för att attrahera nya medarbetare.

Katja Hillström är arkitekt och arbetar bland annat med att designa kontor och leda förändringsprocesser hos företag och verksamheter kopplat till deras lokaler. Se filmen där hon berättar om hur kontorets roll förändrats efter pandemin.

Längd på video: 2:22

Om arbetsplatser

På pallen är en återkommande serie med korta intervjufilmer som beskriver våra erbjudanden. Är du intresserad av att se mer? Genom att skriva in din mailadress längst ned i sidfoten får du våra nyhetsbrev där vi förmedlar detta och mycket annat som händer på företaget.

Arbetsplatsen är för många en betydande del av livet. Både i tid, engagemang och välbefinnande. Att skapa inspirerande, flexibla och väl fungerande kontor som berikar och underlättar människors vardag är ett betydelsefullt arbete där vi på ett konkret sätt bidrar till att uppfylla vår vision om ett bättre samhälle. Vi vill bidra till att folk med lust går till sitt arbete och att vår kund är stolt över sin fastighet.

KONTAKTPERSONER

Katja Hillström

Katja Hillström

Arkitekt
Partner och Kreativ ledare för Offentliga & kommersiella byggnader och Inredning

Relaterade projekt

Relaterat innehåll

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.