Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
Markanvisning i Järfälla

Vi ritar nytt stadskvarter i Barkarby

Kvarter 6, Barkarby

Tillsammans med Storstaden Bostad vann AIX markanvisningstävlingen för 9.500 kvm bostäder och förskola i Barkarby, ett mycket strategiskt och intressant läge vid den nya kollektivtrafiknoden.

Kvarter 6 blir en del av den framväxande Veddestaden. Med sitt läge vid parken och granne med en av Stockholmsregionens nya kollektivtrafiknoder blir kvarteret en viktig del av framtidens Barkarby; en levande och blandad stadsmiljö där hotell, kontor, handel, samhällsservice och bostäder samsas med riklig grönska.

– Vi är väldigt glada att få vara med och vidareutveckla kvarteret tillsammans med Storstaden. Det känns extra roligt att vår huvudidé, syntesen mellan det urbana och det naturnära boendet föll väl ut.

Jesper Engström, uppdragsansvarig arkitekt
Kvarter 6, Barkarby

Kvarteret ligger placerat i brytpunkten mellan stad och park. Stadens intensitet, myller och puls vävs ihop med den gröna växligheten i parken, på balkongerna och takterrasserna. Det blir en välgörande paus i en rik och attraktiv stads- och boendemiljö.

Kvarter 6, Barkarby

Sockelvåningen blir öppen, varierad och inbjudande med generösa glaspartier i hörnlokalerna. I sockelvåningen finns också unika bostads- och radhusentréer med indrag och plats för sittplatser och växtlighet där emellan.

– Storstaden Bostad vill skapa mer upplevelserika kvarter och bostäder i Stockholmsregionen. Det ska därför bli extra roligt att nu få löpa linan ut tillsammans med AIX Arkitekter.

Per Jutner, vd och grundare, Storstaden Bostad

Arbetet går direkt in i ett intensivt projekteringsskede i dialog med kommun och myndigheter. Beräknad byggstart är 2023.

Illustration, toppbild: TMRW.

Kontaktperson

Jesper Engström

Jesper Engström

Arkitekt SAR/MSA
Partner och Kreativ ledare för Stadsutveckling & Bostäder

Relaterade projekt

Relaterat innehåll

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.