Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
2021.08.26

Upprustning av Försvarshögskolans kontor

AIX har under året påbörjat ett nytt ramavtal med Försvarshögskolan och som ett första uppdrag har vi sett över delar av deras kontorslokaler. Under sommaren har lokalen rustats upp och renoverats och inom kort kan personalen flytta in igen.

I nära dialog med kunden har vi arbetat fram ett formspråk med utgångspunkt i ett antal nyckelord. Vi omvandlade dessa till begrepp som utgjorde grunden för själva gestaltningen; sammanhållen, modern, omhändertagen och modig. Själva kulörkonceptet baserades på en tolkning av begreppen och resultatet bildar ett påtagligt uttryck för Försvarshögskolan.

Återbruk har varit en stor del av uppdraget. Inredningsarkitekt Annika Askerblom berättar: ”Att låta den lilla vänligheten få ta plats i bedömningen av vår närhet är hållbart. Det som redan finns kan få en oväntad möjlighet att få vara kvar om vi med mjukhet vänder blicken från kritisk till bejakande. Och visst känns glädjen, när nya kulörer och textilier får landa på dem som redan fanns med från början.”

Relaterat innehåll

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.