Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
2021.08.25

Levande stadsrum och vackra torg där Hammarby sjöstad och Hammarbyhöjden kopplas samman

Hammarbyvägen

På uppdrag av Fabege har AIX Arkitekter utvecklat flera fastigheter norr om Hammarbyvägen i Hammarby Sjöstad. Arbetet kommer att vara en del av den större detaljplan som går till samråd under hösten, där Fabege har fått en ny markanvisning.

Förslaget innebär att den upplyfta Hammarbyvägen och den lägre liggande Hammarby fabriksväg sammanläggs på den lägre nivån och utvecklas till en stadsgata med bebyggelse längs med sidorna. Avsikten är att skapa ett tryggt, attraktivt och sammanhängande stadsrum med cirka 4.000-5.000 kontorsarbetsplatser, hotell, bostäder, ett torg och aktiva bottenvåningar med lokaler mot gatan.

Våra byggnader är utformade för att skapa levande stadsrum och bidra till vackra torg. Vi eftersträvar gedigna och samtidigt stillsamt nedtonade byggnader som samspelar med sin omgivning. De nya tilläggen står mitt bland befintliga industribyggnader från 1920–1980-talen och hämtar sin inspiration från dem. Hammarbyvägen blir en ny stadsgata i centrala Stockholm och det blir viktigt med genomarbetade och omhändertagna fasader som skapar staden.

Kontaktperson

Sébastien Corbari

Sébastien Corbari

Arkitekt SAR/MSA, DPLG
Partner

Relaterade projekt

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.