Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
2021.06.29

Woodlife Sweden

Trägården, Duved

Under våren 2021 öppnade utställningen Woodlife Sweden, ett initiativ från Svenska Institutet i samarbete med Sveriges Arkitekter, Svenskt trä, Träpriset och Skogsindustrierna. Utställningen visar hur stadsbyggnad, arkitektur och design i trä kan bidra till minskad klimatpåverkan och hållbar utveckling. AIX bidrar med projektet Trägården i Duved.

Arkitekter och formgivare medverkar med både färdigställda projekt och sådana som är under produktion. Utställningen visar otaliga exempel där svensk träarkitektur och formgivning ligger i framkant. Även visioner om en bättre framtid får stor plats. Besökaren tas med på en resa genom Sverige med dess olika klimat och förhållanden – från stad till land och från småskaliga till stadsomvandlande projekt, exteriört såväl som interiört.

Mellan 17 april och 25 augusti visas utställningen på Form Design Center i Malmö. Utställningen kommer senare att visas i samverkan med svenska ambassader världen över. Den ska fungera som en plattform för ett ökat samarbete mellan olika aktörer.

Längd på video: 8:28

Woodlife Sweden

Finissage med TränätverkA

Den 25 augusti kommer vår träbyggnadsstrateg Karin Löfgren delta i finissage tillsammans med TränätverkA. Med bakgrund av ändrade levnadsmönster, på grund av både corona och av ett allt snabbare förändrat klimat, diskuteras de möjligheter som klok gestaltning kan ge, i byggnader såväl som utemiljö.

Kontaktperson

Karin Löfgren

Karin Löfgren

Ph.D Arkitekt SAR/MSA
Hållbarhetsansvarig

Relaterade projekt

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.