Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
2021.06.18

Järvabadet på tapeten

Järvabadet i Arkitektur

Senaste numret av tidskriften Arkitektur har lagom till sommaren tema bad. Här lyfts bland andra vårt uppmärksammade projekt Järvabadet, vilket även pryder upplagans framsida. Joanna Zawiejas trevliga text ”Badlandskap för många” av ackompanjeras av Mikael Olssons och Antonius van Arkels fotografier.

– Vägen ned i vattnet inleds redan vid tunnelbanespärrarna

Joanna Zawieja

Zawieja avslutar sin text ”Mötet mellan AIX strama längor och LANDs mer lekfulla landskap samspelar väl. Det som förenar dem är ett med relativt enkla medel omsorgsfullt gestaltat publikt rum. Placeringen och gestaltningen av Järvabadet är så väl sammanlänkade med platsen att det känns som att vägen ned i vattnet inleds redan vid tunnelbanespärrarna.”

Som om inte detta vore nog har badet även nominerats till Lila Awards för LANDs finfina landskapsarkitektur. Så roligt att projektet fortsätter skörda framgångar!

Relaterat innehåll

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.