Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
2021.06.21

Årets Stockholmsbyggnad

Östermalms saluhall

Östermalmshallen blev Årets Stockholmsbyggnad 2021!

Den älskade saluhallen har nyligen genomgått en omfattande om- och tillbyggnad med hög ambitionsnivå beträffande tillvaratagande av kulturhistoriska värden. AIX har medverkat i projektet som antikvariskt sakkunniga på uppdrag av Tengbom arkitekter.

Juryns kommentar om vinnaren lyder:
”Den taktfullt återställda byggnaden förstärker det stilfulla uttrycket. Saluhallens funktioner vänder nu också ansiktet ut mot gatan och förbipasserande stockholmare, vilket underlättar förståelsen av byggnaden. Det elegant restaurerade inre lockar åter in människor till detta mattempel och erbjuder en tidsresa till förra seklet. Östermalmstorg har fått tillbaka sin värdiga hörnsten.”

Stort grattis alla inblandade!

Relaterade projekt

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.