Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Erik Torvén ny vd för AIX

Erik Torven

Erik Torvén tar över som ny vd på AIX Arkitekter i juni 2021 när nuvarande vd Gunilla Persson går i pension. Erik har under de senaste åren haft ledande befattningar på Whites stockholmskontor, nu senast som tillförordnad kontorschef.

”Vi är så glada att välkomna Erik till AIX. Eriks inspirerande ledarskap med bred erfarenhet av att utveckla kreativ arkitektverksamhet blir en verklig tillgång. Vi ser fram emot att tillsammans med Erik ta AIX till nästa fas och fortsätta vårt arbete att med fokus på samhällets framtidsfrågor skapa kvalitativ arkitektur”, säger Katja Hillström, delägare AIX.

Erik har en gedigen erfarenhet som ledare och praktiserande arkitekt med en god förståelse för värdet av långsiktigt goda kundrelationer. Ur styrelsens perspektiv blir han en stark motor i AIX strategi- och marknadsarbete enligt styrelseordförande Svante Hagman.

”AIX är ett fantastiskt arkitektkontor, välorganiserat och med mycket hög kompetens inom arkitektur, stadsbyggnad och kulturmiljö. Här finns även en stark vilja till att fortsätta utveckla företaget. Hållbarhetsfrågan gör det nödvändigt för alla aktörer i fastighetsbranschen att tänka och skapa innovativt, och de digitala verktygen öppnar helt nya möjligheter för oss. Jag är upprymd och stolt över att jag blivit medbjuden på AIX fortsatta resa i denna spännande tid”, säger Erik Torvén.

AIX tackar samtidigt avgående vd Gunilla Persson som under 11 års tid fört AIX till den nuvarande positionen som ett av landets främsta arkitektkontor.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.