Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

LFM30 hjälper byggbranschen att nå klimatmålen med ny klimatberäkningsmetod

Hammarby IP, Kanalplan

2019 lyfte AIX hållbarhetsmålen ytterligare en nivå och gick med i arbetet ”Lokal färdplan för en klimatneutral bygg- och anläggningssektor i Malmö 2030 – LFM30”. Nu är LFM30 klara att sjösätta sin metod för att nå klimatmål som går betydligt längre än föreslagen lagstiftning. Det övergripande målet är att nå klimatneutralt byggande år 2030 och klimatpositivt byggande 2035.

– Det är så roligt att vara med i detta arbete bland så många kollegor och aktörer! Jag vill påstå att LFM30 är det enda initiativet på bred praktisk front där ett stort antal aktörer testkör hur vi tillsammans praktiskt skall nå klimatneutralitet på riktigt inom byggsektorn. Det finns nu en metod utarbetad och den fungerar. Vi hoppas kunna visa att den kommande klimatlagen inte bara kan, utan bör, skärpas från början. Vi tror på det här och vi vet hur vi tillsammans gör för att leverera projekt med klimatneutralitet som mål, säger Karin Löfgren, arkitekt och trä- och hållbarhetsstrateg på AIX.

Som arkitekter vet vi vad som gäller för LFM30:s arbetsmetod och vi är klara att köra igång omedelbart när vi blir ombedda att delta i projekt utifrån denna metod. Just nu har vi flera projekt där vi klimatberäknar i tidigt skede och ett som vi kör efter LFM30:s metod. På AIX arbetar vi både i BIM och i vår även med One Click.

Läs LFM30:s pressmeddelande här.

Om LFM30

LFM30 är ett lokalt, branschdrivet initiativ för att skapa en geografisk spelplan som påskyndar bygg- och anläggningssektorns klimatomställning och genomförande av Agenda 2030. Initiativet är aktörsdrivet och är ett praktiskt samarbete mellan 126 aktörer i byggbranschen, både beställare entreprenörer och konsulter. För mer info besök lfm30.se

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.