Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Erland Montgomery får kunglig medalj

Drottningholms slott

I slutet av januari förlänades slottsarkitekt Erland Montgomery H.M. Konungens medalj i 8:e storleken i serafimerordens band för förtjänstfullt arbete inom Kungl. Hovstaterna. Medaljen heter Litteris et Artibus och instiftades 1853 av kronprins Carl (XV). Litteris et Artibus är latin och betyder vetenskap och konst. Medaljen utdelas för framstående konstnärliga insatser inom främst musik, scenisk framställning och litteratur.

Erland som har arbetat som slottsarkitekt sedan 2009 får medaljen för förtjänstfulla insatser på Drottningholms slott.

”Jag blev väldigt glad och överraskad”, säger Erland Montgomery. ”Jag betraktar Drottningholm som ett allkonstverk, där alla ingående delar ingår i en komplex helhet som ska bevaras och utvecklas. Uppdraget förutsätter kunskap, känsla och helhetsperspektiv även på detaljnivå.”

Kontakt

Erland Montgomery

Erland Montgomery

Arkitekt SAR/MSA
Partner och Kreativ ledare för Kulturmiljö & Restaurering

Relaterade projekt

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.