Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Nya ledamöter i AIX

Vi förstärker styrelsen med tre nya ledamöter: Helena Westin, Andreas Fredmark och Svante Hagman. De kommer från olika delar av näringslivet, vilket har varit en utgångspunkt i utvecklingen av styrelsens framtida sammansättning.

– Vi tror mycket på idén om en bred representation i vår styrelse. Dessa tre har alla relevant bakgrund och kompetens för att kunna tillföra nya perspektiv till styrelsearbetet. I denna speciella tid känns det extra viktigt, säger Mikael Uppling, arkitekt och delägare.

Svante Hagman blir styrelsens ordförande. Han driver idag en egen konsultfirma men har sin bakgrund inom NCC.

– Det ska bli väldigt roligt att få ge mig in i arkitektföretagets värld. AIX har en spännande profil där hållbarhet i ordets verkliga bemärkelse genomsyrar verksamheten, säger Svante Hagman. Genom att arbeta med kulturhistoriska byggnader och miljöer står man stabilt i frågor om varaktighet och kvalitet. På det läggs lager av stadsutveckling och arkitektur där helt nya lösningar och uttryck uppstår. Det tycker jag är väldigt intressant.

Andreas Fredmark är ekonom i egen verksamhet och har erfarenhet av styrelsearbete från arkitekt- och designvärlden.

– Konsultbolagets affär intresserar mig, men kanske ännu mer frågor om vilka värden som skapas och begreppet verkshöjd. Jag vill bidra med att försöka få ihop allt detta till en helhet, säger Anderas Fredmark.

Helena Westin har sin bakgrund inom reklam och kommunikation. Med styrelseerfarenhet från olika branscher har hon riktat fokus mot varumärkes- och ledarskapsfrågor.

– AIX har en stark position som också kan utvecklas. Jag ser väldigt mycket fram emot att få vara med i den processen, säger Helena Westin.

I vår styrelse sitter sedan tidigare även Kjell Jansson som extern ledamot och han utgör tillsammans med dessa nyförvärv en kraftfull bas för bolagets fortsatta utveckling.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.