Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Invigning av den nya skridsko- och bandyhallen i Gubbängen

Den 24 augusti invigdes Stockholms första skridsko- och bandyhall i Gubbängen söder om Stockholm.

Regionen har haft många ishockeyhallar men ingen träningshall för skridsko och bandy – tills nu! Därmed kommer nu sporten få bättre förutsättningar att växa. På invigningen deltog fastighetsborgarrådet Dennis Wedin och idrottsborgarrådet Karin Ernlund tillsammans med föreningarna som ska nyttja anläggningen.

Projektet innebär att de båda fotbollsplaner som tidigare fanns på idrottsfältet blir konstfrusna isplaner på vintern, varav en nu har byggts in och utgör nu den nya träningshallen. Här finns också omklädningsrum, förråd, ismaskingarage och ytterligare faciliteter för att skapa en komplett anläggning för skridskosport och bandy på Gubbgängens IP. Utöver skridsko- och bandyhallen uppförs även ett ismaskingarage intill den utvändiga isytan. AIX har ihop med Stockholms stad och fastighetskontoret tagit fram en ny detaljplan samt en kostnadseffektiv, funktionell och enkel lösning för skridsko- och bandyhallen.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.