Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Drottningholm, ett levande världsarv

Nu har den kommit – den nya boken om Drottningholm! Med närmare 100 vackra foton av Tove Falk Olsson och initierade texter av slottsarkitekt Erland Montgomery får vi en sinnlig rundvandring i slottsområdets allmänt kända och även mindre kända delar.

Drottningholm är ett av världens mest uppmärksammade världsarv – det är också Sveriges första. Det är en i högsta grad levande plats som sträcker sig långt bortom själva slottet.

”Världsarvet Drottningholm visar upp en artrikedom av högsta klass, där arkitektur, möbler, föremål, tavlor, parker, växter, skulpturer och fontäner bildar ett allkonstverk som utvecklats under 350 år. Det är ett världsarv som speglar Sveriges och omvärldens politiska klimat, arkitektoniska ideal, konstnärlig kreativitet och personliga preferenser under hela tidsperioden. Allkonstverket är ett kungligt residens, men här finns också en historisk teater, bostäder, restauranger, kontor och parker som till stora delar är öppna för besökare. Min förhoppning är att boken ska väcka nyfikenhet och ge nya insikter. På Drottningholm finns mycket att upptäcka.” säger Erland Montgomery.

Boken går att beställa hos bokförlaget Max Ström https://www.maxstrom.se/bocker/270768/drottningholm-ett-levande-varldsarv/, köpas i Drottningholms slotts besökscenter Karamellan eller i de kungliga slottens slottsbodar.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.