Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Östermalms saluhall återinvigd

Den 6 mars återinvigdes Östermalms ståtliga saluhall efter en omfattande och välbehövlig upprustning. Vi har medverkat som antikvariskt sakkunniga på uppdrag av Tengbom arkitekter. Det vi arbetat för är bland annat att historiens spår fortfarande ska vara läsbara i byggnaden och vi är mycket glada för att hallens ursprungliga uttryck är återskapat i all sin prakt.

Förutom upprustningen av hallen med tillhörande restauranger och serviceytor omfattar projektet ett anslutande hotell- och restaurangkomplex. En kringbyggd gård söder om saluhallen, tidigare med småindustri och kontor, har glasats över och integrerats med hallen genom en ny muröppning. Hotellrum inreds i gårdsbyggnaderna och i det tillhörande gathuset. Gårdsplanen kommer att användas som serveringsyta.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.