Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
2020.02.06

Invigning av Kämpetorpshallarna och Kämpetorpsskolan i Älvsjö

På fredag den 7 februari invigs Kämpetorpshallarna, förskolan Solkatten och Kämpetorpsskolan med tillhörande konst i stadsdelen Kabelverket i Älvsjö.

AIX arkitekter har ritat idrottshallarna som ligger i anslutning till den utbyggda skolan och idrottsplatsen. Hallarna är placerade utmed Älvsjövägen, med angöring från den nya Kabelverksgatan. Konstgräsplanen ligger mellan idrottshallen och de nya skolbyggnaderna och bullerplanket utmed planens långsida har försetts med konstnärlig utsmyckning.

“Vi på AIX är glada att medverka till Stockholms stads stora satsning på idrott. Underlaget för föreningsverksamhet och spontanidrott utökas i takt med den kraftiga utbyggnaden av bostäder och här blir konstgräsplanen och de två idrottshallarna i Kabelverket ett efterlängtat tillskott som ger fler möjlighet att utöva idrott på och utanför skoltid”, säger ansvarig arkitekt Klas Eriksson.

För att få plats på den trånga tomten är idrottshallarna placerade i vinkel. En hall ligger i markplan och en ligger en trappa upp, ovanpå omklädningsrummen. Entrégården i gathörnet utanför idrottshallarna fungerar som samlingsplats och angöring. Huvudentrén mynnar i ett rum med cafeteria. Härifrån når man de två hallarna, trappa, hiss, kapprum, omklädningsrum och tekniska utrymmen. Åtta omklädningsrum finns för inomhusidrott, fyra omklädningsrum för utomhusaktivitet med direkt utgång mot konstgräsplanen. Båda idrottshallarna är utrustade för skolidrott och har förråd för utrustning och redskap. Läktargradänger utmed ena långsidan möjliggör till exempel innebandymatcher med publik. Byggnaden är certifierad i Miljöbyggnad, Guld.

Invigningen av skolan och hallarna startar med uppvärmning 12.45 vid scenen och fortsätter med invigningsceremoni och bandklippning. Det kommer även finnas möjlighet att gå runt i skolan och idrottshallarna och titta och prova på aktiviteter. Skolan bjuder på fika i den nya skolrestaurangen.

Relaterade projekt

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.