Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
Telefonplanshallen

Invigning av Telefonplanshallen

På måndag den 20 januari invigs den nya idrottshallen vid Västberga IP ritad av oss. Den nya hallen, som fått namnet Telefonplanshallen, ersätter den gamla gymnastiksalen och är byggd i två plan förbundna med hiss. Hallen är fullständigt tillgänglighetsanpassad och rymmer nu bland annat fler omklädningsrum vilket var en brist i den gamla anläggningen. Hallen har fullstora planmått och åtta omklädningsrum, fyra för inomhusidrott och fyra för utomhusaktiviteter som fotboll och friidrott som bedrivs på den angränsande idrottsplatsen. Här finns även cafeteria, expedition, miljörum, m.m. Under dagtid kommer hallen att användas för skolidrott och under kvällstid och helger för föreningsverksamhet och av allmänhet.

Byggnaden har en stomme av limträ och fasaderna i bottenvåningen har utförts i tegel liknande den intilliggande skolans. De övre delarna i fasaden har träribbor och stora ljusinsläpp. Telefonplanshallen har även fått en konstnärlig gestaltning på den västra fasaden där konstnärsduon Cecilia Aaro och Matilda Fahlsten har utgått från byggnadens arkitektur och skapat ett mönster som förmedlar känslan av kraft och rörelse.

Invigningen av Telefonplanshallen sker tillsammans med Västbergaskolans elever, föreningslivet och andra intressenter.

Ur Stockholms stads program för invigningen:

14.45-15.00 – Invigningsceremoni med fastighetsborgarrådet Dennis Wedin, idrottsborgarrådet Karin Ernlund och Stefan Hagdahl, Stockholm konst.

15.00-16.00 – Rundvandring och aktiviteter i Telefonplanshallen.

Välkomna!

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.