Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
2019.10.01

AIX på Open House

Den 4-6 oktober är det dags för Open House – en festival där allmänheten bjuds in till gratis guidade visningar av stadens mest unika och spännande byggnader och platser. Open House Stockholm arrangeras nu för fjärde året i rad och syftar till att involvera allmänheten i stadens utveckling och stimulera intresset för arkitektur och samhällsbyggande. En viktig aktivitet anser vi och är därför med som sponsorer. Vi har dessutom tre av våra projekt med i festivalen:

Hjorthagshallen och Norra Djurgårdsstaden. Guidad stadsvandring i Norra Djurgårdsstaden med början vid Hjorthagshallen. Gasverksområdet i Hjorthagen genomgår en omvandling. AIX har ritat en idrottshall lokaliserad mellan Hjorthagens idrottsplats och Gasverksvägen. Den färdiga hallen är nu en länk mellan den gamla stadsdelen Hjorthagen, den nya Norra Djurgårdstaden och Gasverksområdet. Arkitekterna Klas Eriksson och Lars Johansson berättar om projektet i början av stadsvandringen.

Guidning Hjorthagshallen och Norra Djurgårdsstaden 

Stockholms slott, fasadrestaureringen – utmaningar och vägval. Arkitekt Anne Teresiak och byggnadsantikvarie Ada Fleischer håller en guidad visning av slottets fasader. De kommer bland annat uppmärksamma spännande detaljer i fasaden som annars är svåra att upptäcka. Du kommer även få höra om några av de många utmaningar och vägval som gjorts i projektet.

Guidning Stockholms slotts fasader

Kungliga Väntsalen på Stockholms centralstation. Guidad visning där byggnadsantikvarie Johan Rittsél från oss på AIX tillsammans med Kristina Holmqvist från Jernhusen berättar om den kungliga väntsalen, dess historia och roll på Stockholms Centralstation genom tiderna.

Guidning Kungliga väntsalen

Välkommen!

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.