Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Efterlängtade Hjorthagshallen i bruk

Hjorthagshallen

Just nu utvecklas Hjorthagsområdet från ett relativt slutet industriområde till en ny öppen stadsdel med kontor, handel, service och kultur. Den nya idrottshallen i Hjorthagen är ett viktigt inslag i stadsutvecklingen då behovet av idrottshallar i norra innerstaden är stort. I hallen finns en fullstor spelplan med sittgradänger för ca 100 personer, omklädningsrum, kafeteria, lokaler för fäktning, förråd och ytor för läxläsning.

– Jag vill påstå att vi har ett betydande ansvar mot det allmänna eftersom det just är en offentlig byggnad. Den är till för alla, alla i stadsdelen ska se den och alla ska kunna använda den, det är en stor utmaning men det ger också så otroligt mycket, säger arkitekt Klas Eriksson som ritat Hjorthagshallen samt ett flertal andra idrottsanläggningar, bland annat Hammarby IP.

Gestaltningen har gjorts med utgångspunkt i den kulturhistoriskt intressanta närmiljön i Gasverksområdet. Med tegel och glas smälter den in i sin omgivning utan att göra avkall på sin egen personlighet.

Hallen har redan nu under hösten tagits i bruk och den officiella invigningen sker den 20 september. Både utövare och skolan är mycket nöjda med sin nya idrottshall.

Hjorthagshallen kommer att visas upp i Stockholms stads stadsvandring under Open House den 5-6 oktober. Våra ansvariga arkitekter kommer finnas på plats för att berätta om projektet och om dess placering i staden.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.