Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

P-hus i trä – tio år senare

2009 ritade vi Nordens första parkeringshus helt utfört i trä. Det var en intressant och lyckad utmaning. Kv Ekorren mitt i Skellefteå blev så bra att det efter 5 år blev K-märkt av kommunen. Idag,  tio år senare, kan vi konstatera att behovet av smarta och hållbara parkeringslösningar i kombination med nya funktioner inom miljö och mobilitet gör att intresset för parkeringshus i trä ökat markant. Vi är glada att vara mitt i denna utveckling då detta är något vi kan och tror på. Hållbar arkitektur är en förutsättning för god arkitektur – och att bygga parkeringshus i trä är ett sätt att nå målen.

Magnus Silfverhielm, som var ansvarig arkitekt för p-huset i Kv Ekorren, har kontinuerligt informerat om fördelarna med träbyggnad och är nu inbjuden till träbyggnadskonferens i Joensuu i Finland för att berätta om dagens utveckling för trä i moderna städer i allmänhet och parkeringshus i synnerhet.

AIX kommer även att finnas på plats i Almedalen där vårt huvudfokus kommer ligga på framtidens städer och modernt träbyggande. Vill du veta mer eller stämma träff med någon av oss där är du varmt välkommen att kontakta oss genom Katja Hillström, 08-690 29 72.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.